Reünisten

Namens de Reünistenvereniging Selene

De reünistenvereniging van Selene is opgericht in 2016 en bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde reünisten van alle lichtingen van het dispuut.

In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een gemêleerd gezelschap, waarin diverse dames zitten met uiteenlopende beroepen en interesses.

Doel van de vereniging is ondersteunen van het dispuut, kennis delen, elkaars netwerk vergroten, en natuurlijk ook een gezellige tijd hebben met elkaar.

Jaarlijks komen de reünisten twee keer bij elkaar, in het voorjaar en rond de dies. We streven naar een keer per jaar een inhoudelijk programma en een keer per jaar een informele bijeenkomst, samen met het dispuut.

Iedereen die lid is geweest van het dispuut en reünist is geworden kan lid worden van de vereniging.

Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, die ten goede komt aan de activiteiten, maar ook aan het dispuut. Zo is er bijvoorbeeld dit jaar een bedrag geschonken om het lustrum mee te helpen financieren. En het jaar ervoor is er bijgedragen aan de intro.

Inmiddels is het tweede bestuur aangetreden, met Dionne Dinkhuijsen, Simone Scholten-Klei en Michelle Sonke-Gilissen. Zij namen het stokje over van Kim van Winden, Ingrid Boekema-van der Linden en Nanne Verheijen.

Ben je reünist van Selene en geïnteresseerd om lid te worden neem dan contact met één van ons op.

Heb je tips en adviezen, ideeën voor activiteiten, of wil je gewoon wat aan ons kwijt, mail dan naar: reunistenselene@gmail.com

Met verlichtende groet, Dionne, Simone, Michelle

Reünistenactiviteiten

De reünistenvereniging van Selene bestaat inmiddels uit meer dan 100 enthousiaste en inspirerende dames met verschillende achtergronden en carrières. Dit vrouwennetwerk kan elkaar veel vertellen en kan leren van elkaar. Zo is het idee ontstaan om jaarlijks een ‘kijkje in de keuken’ van een van de reünisten te organiseren. Op deze manier horen we meer wat iemand bezig houdt, en leren we van elkaars ervaringen en kennis. Deze netwerkbijeenkomsten vinden plaats in een gezellige sfeer en op een mooie locatie, onder het genot van een hapje en een drankje.

2023

De eerste editie van het kijkje in de keuken was van Marieke Schoonenberg, gynaecoloog en medisch directeur van fertiliteitskliniek Nij Geertgen. Zij vertelde over de ins en outs van infertiliteit, de diverse behandelingen en de ethische aspecten van fertiliteitsproblematiek. 
Na deze inspirerende lezing werd er nagepraat, genetwerkt en geborreld. Deze bijeenkomsten zijn voor de reünisten en de  dispuutsleden om elkaar te leren kennen en om elkaar daarna beter te kunnen vinden.  

2024

Een editie waarin prof. Mr. Claartje Bulten centraal stond met een interactief college over ‘duurzaamheid in het bedrijf’. We werden meegenomen in de wereld van Shell en milieudefensie, hoe het kan aflopen tussen deze David en Goliath en wat dit betekent voor de consument en andere bedrijven in Nederland en Europa. 
Na deze presentatie kregen we een rondleiding over het universiteitsterrein en we sloten de dag af met een heerlijk, duurzaam diner in Huize Heyendael. 

DIES

Naast het kijkje in de keuken, organiseren we elk jaar, voorafgaand aan de dies, een reünistenactiviteit. Zo zijn we met de reünisten naar MuZieum gegaan, een museum waar bezoekers ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Organiseerden we een cantus en een aangeklede borrel waar oude Selene kleding in de spotlights stond. 

Voormalige maangodinnen