Kabarestafette

De kaartverkoop van de 31e editie is geopend! Mail je gewenste hoeveelheid tickets naar kabarestafette@gmail.com, en dan zien we je graag op 24 april 2024! 

 

In 1992 organiseerde Dispuut Selene de eerste editie van onze Benefiet Kabarestafette. Dit was tijdens het vijfjarig bestaan van het Dispuut. Het evenement vond plaats in de Lindenberg in Nijmegen met ruim 400 toeschouwers. Nu 32 jaar later hebben er bijna elk jaar edities plaatsgevonden. Bekende cabaretiers zoals Jochem Myjer, Arie Koomen, Theo Maassen en Guido Weijers stonden in voorgaande jaren bij onze Kabarestafette op het podium.

De cabaretiers nemen geheel vrijwillig deel aan de benefiet cabaretvoorstelling waarbij alle opbrengsten van de avond naar het goede doel gaan. Zo zijn er bedragen geschonken aan onder andere Unicef, Stichting Doe een Wens, het Ronald McDonald huis, het Kinder Oncologisch Centrum Nijmegen en afgelopen jaar aan de non-profit organisatie stichting Education and Hope.

Dit jaar zal het dispuut en de commissie zich inzetten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Huis van Compassie Nijmegen. Het Huis van Compassie is een laagdrempelige plek waarin vele verschillende activiteiten plaatsvinden waarbij compassie met mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie centraal staat. Compassie met bijvoorbeeld daklozen, ongedocumenteerde vreemdelingen, mensen die in armoede leven en mensen die sociaal geïsoleerd zijn en/of zorg behoeven. Er worden activiteiten georganiseerd voor mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie, maar tegelijkertijd ook voor mensen die het goed vergaat. Juist de ontmoeting tussen verschillende groepen mensen wordt nagestreefd, omdat dit kan leiden tot begrip en respect voor elkaar.

Met trots kondigen wij dan ook aan dat de komende Kabarestafette op 24 april 2024 plaats zal vinden in de Lindenberg in Nijmegen! Kom jij ook? Om samen even helemaal dubbel te liggen van het lachen en daarmee het goede doel Huis van Compassie Nijmegen een mooi bedrag te kunnen schenken!

Met verlichtende groet,

Y.A.M. Smits

VP Kabarestafettecommissie h.t.

Check vooral onze socials voor updates: https://www.instagram.com/kabarestafette

Posters van voorgaande jaren