Essentialia

Opgericht 25 november 1986
Erkend 23 juni 1988
Dies 25 november
Kleuren Scharlakenrood, donkerblauw en goudgeel
Sigillum Maan en paarden met een kroon erboven symboliserend de maangodin die,
rijdend door het universum, de kroon spant
Devies “Dare to be different”
   
Bestuur h.t.: Praeses – Mw. Y.A.M. Smits
Quaestrix – J.A.H. Verstraten                    Abactis & Vice-Praeses – Mw. S.P.J. Vergeer

 

Waarde lezer.

Dispuut Selene bestaat al 35 jaar en als Bestuur Smits mogen wij als zevende lustrumbestuur de kar trekken dit jaar. Allen verschillend, maar toch één. Dat is waar Selene al sinds 1986 voor staat en wat wij 35 jaar na oprichting nog altijd uitstralen. Met ons zootje ongeregeld beginnen we iedere woensdag weer onze dispuutsavond in onze stamkroeg Bar2, waar we elkaar weer lekker allemaal bijkletsen, en dan eindigt de avond meestal ergens in de stad. En als ik zeg in de stad, als je ons zoekt, kun je maar beter beginnen met zoeken bij de TKB. Laten we onze zuurverdiende centen niet liggen in Bar2, dan strooien we ze wel over de bar in de TKB. Naast een (of twee) drankje(s) doen gaat een theetje er bij onze Selenes ook wel in. Met een theetje op de bank wereldproblemen oplossen en de Nederlandse politiek eens flink op de hak nemen, daarvoor ben je bij ons ook aan het goede adres.

Wij van bestuur Smits zijn bestuur van Selene geworden om Selene na de Coronacrisis (ja sorry dat ik er toch weer over moet beginnen) weer helemaal op de kaart te zetten. Daarnaast wilden wij graag onze persoonlijke vaardigheden verder ontwikkelen. Ik ben echter bang dat onze lever nog het beste getraind wordt… onze bijnaam luidt dan ook niet voor niets: bestuur met een been in het graf, gaan we er helemaal vanaf!

Wij als bestuur zetten in op een voortreffelijk jaar bij het dispuut met veel goeds in het verschiet! Mocht je nu helemaal warm geworden zijn van alles wat je ziet en leest op onze site, kom eens een kijkje nemen bij Dispuut Selene en neem contact op! Of trek een van ons aan de mouw op een woensdagavond in de TKB😉.

Met verlichtende groet,

Y.A.M. Smits

Praeses h.t.

Bestuur Smits