Essentialia

Opgericht 25 november 1986
Erkend 23 juni 1988
Dies 25 november
Kleuren Scharlakenrood, donkerblauw en goudgeel
Sigillum Maan en paarden met een kroon erboven symboliserend de maangodin die,
rijdend door het universum, de kroon spant
Devies “Dare to be different”
   
Bestuur h.t.:

Praeses – Mw. B. Gijsbers

Abactis  – Mw. L.C.M. de Reus

Quaestrix & Vice-Praeses – Mw. S.L.S. Gijtenbeek

 

Waarde lezer,

 

Na een onvergetelijk zevende lustrum afgelopen jaar is het nu aan ons als 36e bestuur om ons dispuut dichter naar het volgende lustrum toe te brengen. Waar wij als dispuut een geoliede machine zijn, of althans die schijn houden we graag op, omschrijf ik ons ook graag als een georganiseerde chaos. Ons devies ‘dare to be different’  blijft na al die jaren nog steeds even toepasselijk. Dit betekent niet alleen dat wij niet bang zijn om outside the box te denken, maar ook dat we allemaal op onze eigen manier van elkaar verschillen. We zijn dan ook van alle markten thuis. Een goeie discussie gaan we niet uit de weg en bij het spelen van spelletjes is verliezen geen optie, een ruggengraat hebben voor een avond stappen kennen we niet. Onze leden vind je dus zowel met een goeie kop thee op de bank, als in de kroeg.

We beginnen onze dispuutsavonden graag in onze stamkroeg Bar2 om lekker bij te kletsen, want we zien elkaar immers nog niet vaak genoeg. Nadat de nodige drankjes daar genuttigd zijn en de heupjes los zijn geschut, eindigt onze avond vrijwel altijd in de TKB. De kroeg waar niemand eigenlijk wil zijn, maar toch altijd weer te vinden is. Mocht je ons daar nou tegen komen, zeg gerust hoi!

Wij als Bestuur Gijsbers hopen dit jaar nog meer studenten binnen Nijmegen kennis te laten maken met ons mooie dispuut. Onze focus zal liggen op strakke communicatie en een agenda gevuld met borrels, toernooien en andere activiteiten.

Wij hopen er vol enthousiasme een jaar van te maken voor in de boeken. Mocht je dit enthousiasme nou delen, neem dan vooral contact op en wie weet zien we elkaar binnenkort! 

 

Met verlichtende groet,

 

B. Gijsbers

Praeses h.t.