Essentialia

Opgericht 25 november 1986
Erkend 23 juni 1988
Dies 25 november
Kleuren Scharlakenrood, donkerblauw en goudgeel
Sigillum Maan en paarden met een kroon erboven symboliserend de maangodin die,
rijdend door het universum, de kroon spant
Devies “Dare to be different”
   
Bestuur h.t.:

Praeses – Mw. S.L.S. Gijtenbeek

Abactis  – Mw. C. de Graaf

Quaestrix & Vice-Praeses – Mw. F.J. Middelman

 

Opgericht
25 november 1986
Erkend
23 juni 1988
Kleuren
Scharlakenrood, donkerblauw en goudgeel
Sigillum
Maan en paarden met een kroon erboven symboliserend de maangodin die,
rijdend door het universum, de kroon spant
Devies
“Dare to be different”
Bestuur h.t.:
Praeses – Mw. S.L.S. Gijtenbeek
Abactis  – Mw. C. de Graaf
Quaestrix & Vice-Praeses – Mw. F.J. Middelman

Waarde lezer,

37 jaar geleden is ons mooie dispuut opgericht door onze negen oprichtsters. Vol trots, spanning en enthousiasme zijn zij aan dit avontuur begonnen. 37 jaar na de oprichtingsdatum zijn er nog steeds jonge meiden die vol trots, spanning en enthousiasme dit prachtige dispuut op de kaart blijven zetten. Wij als 37e bestuur voelen ons dan ook erg vereerd om in dit jaar ervoor te zorgen dat ons dispuut leuke borrels, toernooien en activiteiten heeft, in Nijmegen en daarbuiten. ‘’Dare to be different’’ is waar ons dispuut mee is begonnen en waar wij vandaag de dag nog steeds voor staan. Veel verschillende meiden maar we zijn allemaal trotse Selenes die altijd voor elkaar klaarstaan. 
Elke woensdagavond zien wij elkaar in de Kluizenaar, onze nieuwe stamkroeg, waar we met veel plezier de nodige Paulaners wegtikken. Tijdens de dispuutsavonden liggen er allerlei onderwerpen op tafel, niks is te gek! Aan de ene tafel voert men een hevige discussie over de Nederlandse politiek terwijl aan de andere tafel een discussie gaande is over het aanschaffen van nieuwe schoenen. Na de dispuutsavonden dansen wij graag verder in het maanlicht binnen de muren van de TKB of een andere kroeg. De nodige shotjes worden genuttigd en de strijd tussen Tequila en Sambuca blijft onbeantwoord. Buiten de dispuutsavonden om zoeken wij elkaar ook op. We slepen elkaar naar de universiteit, hebben elke week jaaretentjes en houden elkaar op de hoogte van onze locatie 😉. 

Goud staat voor het geld waarmee wij onze goudgele biertjes betalen. Goud staat ook voor warmte, ontspanning en veiligheid. Bestuur G.O.U.D. zorgt ervoor dat de maangodinnen elke woensdag thuiskomen in een warme en gezellige sfeer. We zijn het bestuur samen met de leden en gaan dit jaar met zijn allen voor goud!

Ben je nu nieuwsgierig geworden hoe het bij ons is na alles wat je hebt gelezen en gezien op de site? Wil je onze gesprekken weleens meemaken of de strijd aangaan tussen team Tequila en Sambuca? Kom vooral een keer een kijkje nemen bij Dispuut Selene en neem contact met ons op! Spreek ons aan in de TKB of daag ons uit met een shotje, je bent van harte welkom!

Met verlichtende groet,

S.L.S. Gijtenbeek 
Praeses h.t.